Pages

Sunday, July 8, 2012

Tutorial : Cute ScrollBar

Assalamualaikum semua petang ni aku rasa nak 1 toturial tentang scrollbar untuk blog.
kalau tak tahu ape tu scrollbar lihat dibawah ni.


yea ni lha scrollbar ok jom buat step by step

  1. Dashboard>Design>Edit HTML>Trick Expand Widget Templete
  2. Tekan ctrl+F, untuk cari kod di bawah ni.
body {

3.copy then paste code yang bawah ni,dekat atas kod yang korang cari tadi k!


::-webkit-scrollbar-thumb:vertical {
height:9px;
background-color: #ffcccc;
}
::-webkit-scrollbar {
width:8;
height:10px;
background:#99ccff;
margin-right:5px;
}

4.Warna pink untuk SCROLLBAR. Warna biru untuk BACKGROUND SCROLLBAR.
kalau nak tukar warna,KLIK SINI .

5.Dah siap jangan lupa PREVIEW dulu,then baru SAVE ouke.





...Terima Kasih Kerana Sudi Membaca...

0 nasihat :):

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reservedhttp://firdausf26.blogspot.com/