Pages

Saturday, July 21, 2012

Tutorial : Letak Link Dalam Post (TAG ORANG)


Asslamualaikum apa macam puasa ok .Tutorial kali ni tentang letak link
dalam tulisan sebelum tu klik SINI . Korang tahu tak ? aiceh yela mungkin ramai dah tahu
kan tapi taper daus ajar siapa yang tak tahu lagi okey.

1. Korang type entry korang macam biasa..

2. Then , korang highlight kan nama yang korang nak link tu.

Contoh macam ni :





3.Lepas tu copy blog url mana2 yang korang nak"link blog"

4.Then cari perkataan link dan klik perkataan link tu dan akan menjadi macam ini



5. Paste kan URL tadi di ruang itu.

6.Dah siap . Klik OK.

7.Siap.



...Terima Kasih Kerana Sudi Membaca...

0 nasihat :):

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright© All Rights Reservedhttp://firdausf26.blogspot.com/